Menu Bufetowe - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu Bufetowe


Menu Bufetowe „STANDARD”
50 zł netto
 
Zestaw 1
- Krem z ziemniaków z grzankami ziołowymi
- Rosół z  makaronem
- Zrazy faszerowane z sosem pieczarkowym
- Grillowana pierś z kurczaka podana na sosie ziołowym
- Miruna panierowana
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Kasza gryczana ze skwarkami boczku
- Sałatka z buraków
- Warzywa gotowane

Zestaw 2
- Krem z pomidorów z chrupiącą bagietką
- Żurek po Inwałdzku
- Wieprzowa pieczeń z szynki w sosie własnym
- Udko z kurczaka faszerowane serem mozzarella i pieczarkami
- Roladki z soli w sosie koperkowym
- Ryż z warzywami
- Gnocchi
- Buraczki zasmażane
- Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem

Zestaw 3
- Francuska zupa cebulowa z tościkami
- Krem z pieczarek z grzankami
- Filet z kurczaka owinięty boczkiem, sos curry
- Chopsy wieprzowe podane z pieczarkami w śmietanie
- Sola w cieście
- Kluska śląska
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Surówka z kiszonej kapusty
- Mini marchewka gotowana z miodową glazurą

Zestaw 4
- Krem paprykowo–pomidorowy z paluchem z ciasta francuskiego
- Rosół z makaronem
- Indyk duszony w szałwii
- Medaliony wieprzowe w sosie myśliwskim
- Pieczona miruna na sosie maślanym
- Ziemniaki opiekane
- Ryż z warzywami
- Bukiet warzyw na parze
- Surówka z czerwonej kapusty

Zestaw 5
- Kwaśnica na żeberku
- Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
- Szpadki schabowe
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem kremowym
- Dorsz w sosie porowym
- Ryż
- Ziemniaki opiekane
- Kapusta młoda/zasmażana w zależności od pory roku
- Bukiet sałat



 
 
Menu Bufetowe „STANDARD PLUS”
60 zł netto
 
 
Zestaw 1
- Zupa minestrone
- Zupa jabłkowa z grzankami
- Królik duszony w śmietanie
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Domowe pierogi ruskie
- Makaron tagliatelle
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Buraczki zasmażane
- Sałatka z pomidorów z cebulką

Zestaw 2
- Barszcz czerwony z pampuszką
- Krupnik po staropolsku
- Cielęcina duszona w sosie potrawkowym
- Zrazy ala Radziwił
- Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulką
- Kasza gryczana ze skwarkami
- Kopytka z masłem klarowanym
- Marchewka oprószana z groszkiem
- Sałatka buraków z jabłkami

Zestaw 3
- Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
- Zupa gulaszowa z warzywami
- Schab pieczony na sosie pikantnym
- Grillowany filet z kurczaka owinięty boczkiem
- Filet z dorsza na sosie kurkowym
- Kuleczki ziemniaczane (Dufinki)
- Makaron farfalle
- Marchewka oprószana z groszkiem
- Bukiet sałat z sosem winegret

Zestaw 4
- Zupa kalafiorowa z curry z lanym ciastem
- Barszcz ukraiński
- Polędwiczka w sosie borowikowym
- Rolada drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami,
- Łosoś na sosie porowym
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Gnocchi
- Ryż
- Sałatka z buraków
- Sałatka wiosenna

Zestaw 5
- Zupa kokosowa z kurczakiem i fasolką szparagową
- Krem z pomidorów podany z paluchem z ciasta francuskiego
- Sztułada wołowa w sosie madera
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem na sosie różowym
- Dorsz w cieście
- Makaron penne
- Ziemniaki podsmażane z cebulką i boczkiem
- Kapusta czerwona na ciepło
- Sałatka grecka



Menu Bufetowe „PREMIUM”
75 zł netto
 
 
Zestaw 1
- Zupa grochowa z grzankami
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Wołowina w sosie chrzanowym
- Pieczone kacze udka
- Łazanki z kapustą i grzybami
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie z masłem
- Jarzyny na parze
- Surówka z kiszonej kapusty

Zestaw 2
- Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
- Bulion z kołdunami
- Zraziki cielęce po nelsońsku
- Schab faszerowany boczkiem na sosie własnym
- Spaghetti z sosem pesto
- Ryż 
- Ziemniaki opiekane wedgesy
- Marchewka młoda z miodową glazurką
- Sałatka Colesław

Zestaw 3
- Gazpacho
- Barszcz czerwony z kołdunami
- Pieczeń z jelenia w sosie naturalnym
- Mostek cielęcy panierowany
- Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym
- Francuskie kluski kładzione
- Ziemniaki pieczone z kminkiem
- Surówka z marchwi z jabłkiem i pomarańczem
- Glazurowane buraczki z miodem

Zestaw 4
- Zupa fasolowa
- Krem z dyni z migdałami prażonymi
- Duszona baranina w sosie (na dziko)
- Duszone sznycelki cielęce w sosie grzybowym
- Lazania wegetariańska
- Makaron papardelle
- Kasza jaglana okraszona skwarkami
- Sałatka z buraków
- Smażona kapusta z pieczarkami



 
Bufet Zimny
 
 
Zestaw 1
- Półmisek wędlin i serów
- Śledź po krakowsku 1/2
- Śledź po węgiersku 1/2 
- Bukiet sałat z dodatkiem grillowanego kurczaka i sosem paprykowym
- Tymbalik drobiowy
- Sałatka Grecka
- Bruschetta z pomidorami
- Sos cumberlad
- Pieczywo
- Masło
 
Cena: 30 zł/os. netto /przy grupie min. 20 osób/
 
Dodatkowe propozycje do wyboru (cena netto/os.):
- Rolada z łososia - 10 zł
- Półmisek ryb wędzonych - 25 zł
- Sałatka z serem mozzarella i suszonych pomidorów z dipem francuskim - 19 zł
- Mięsa pieczone 3 rodzaje schab, indyk, karkówka - 10,00 zł
- Rolada z indyka - 6 zł
- Rostbef wołowy z musem chrzanowym - 26 zł
- Łosoś wędzony podany na rukoli - 16 zł
- Ryba po grecku - 11 zł
- Carpaccio wołowe z parmezanem - 25 zł
- Szafranowe roladki z wędzonym łososiem i serem ricotta - 10 zł
- Śledź w oleju - 7 zł
- Śledź po rosyjsku w buraczkach z jabłkami - 5 zł
- Sałatka Bałkańska - 4 zł
- Sałatka Cezar z oryginalnym sosem cezar - 14 zł
- Sałatka Grecka - 6 zł
- Dip czosnkowy - 1 zł
- Dip paprykowy - 3 zł
- Dip andaluzyjski - 1 zł
- Sos tatarski- 4 zł
- Sos Cumberland - 4 zł

Zapraszamy również do skorzystania z wiejskiego stołu 

 


Bufet Deserowy
grupa min. 20 osób
 
 
Zestaw 1
- Keks cytrynowy
- Panna cotta w sosie truskawkowym
- Krem malinowy z owocami w żelu
 
Cena: 11 zł/os. netto
 
Zestaw 2
- Ptasie mleczko z owocami (chmurka owocowa)
- Mus jogurtowy z owocami
- Tarty z owocami
 
Cena: 17 zł/os. netto
 
Zestaw 3
- Mus z białej /ciemnej czekolady
- Sernik wiedeński
- Muffinki
- Torcik bezowy z owocami
- Lawa czekoladowa (suflet) /do 30 osób/
 

Cena: 25 zł/os. netto


 

 

Menu Bufetowe „STANDARD”
50 zł netto
 
Zestaw 1
- Krem z ziemniaków z grzankami ziołowymi
- Rosół z  makaronem
- Zrazy faszerowane z sosem pieczarkowym
- Grillowana pierś z kurczaka podana na sosie ziołowym
- Miruna panierowana
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Kasza gryczana ze skwarkami boczku
- Sałatka z buraków
- Warzywa gotowane

Zestaw 2
- Krem z pomidorów z chrupiącą bagietką
- Żurek po Inwałdzku
- Wieprzowa pieczeń z szynki w sosie własnym
- Udko z kurczaka faszerowane serem mozzarella i pieczarkami
- Roladki z soli w sosie koperkowym
- Ryż z warzywami
- Gnocchi
- Buraczki zasmażane
- Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem

Zestaw 3
- Francuska zupa cebulowa z tościkami
- Krem z pieczarek z grzankami
- Filet z kurczaka owinięty boczkiem, sos curry
- Chopsy wieprzowe podane z pieczarkami w śmietanie
- Sola w cieście
- Kluska śląska
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Surówka z kiszonej kapusty
- Mini marchewka gotowana z miodową glazurą

Zestaw 4
- Krem paprykowo–pomidorowy z paluchem z ciasta francuskiego
- Rosół z makaronem
- Indyk duszony w szałwii
- Medaliony wieprzowe w sosie myśliwskim
- Pieczona miruna na sosie maślanym
- Ziemniaki opiekane
- Ryż z warzywami
- Bukiet warzyw na parze
- Surówka z czerwonej kapusty

Zestaw 5
- Kwaśnica na żeberku
- Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym
- Szpadki schabowe
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem kremowym
- Dorsz w sosie porowym
- Ryż
- Ziemniaki opiekane
- Kapusta młoda/zasmażana w zależności od pory roku
- Bukiet sałat


 
 
 
Menu Bufetowe „STANDARD PLUS”
60 zł netto
 
 
Zestaw 1
- Zupa minestrone
- Zupa jabłkowa z grzankami
- Królik duszony w śmietanie
- Bitki wieprzowe w sosie własnym
- Domowe pierogi ruskie
- Makaron tagliatelle
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Buraczki zasmażane
- Sałatka z pomidorów z cebulką

Zestaw 2
- Barszcz czerwony z pampuszką
- Krupnik po staropolsku
- Cielęcina duszona w sosie potrawkowym
- Zrazy ala Radziwił
- Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulką
- Kasza gryczana ze skwarkami
- Kopytka z masłem klarowanym
- Marchewka oprószana z groszkiem
- Sałatka buraków z jabłkami

Zestaw 3
- Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym
- Zupa gulaszowa z warzywami
- Schab pieczony na sosie pikantnym
- Grillowany filet z kurczaka owinięty boczkiem
- Filet z dorsza na sosie kurkowym
- Kuleczki ziemniaczane (Dufinki)
- Makaron farfalle
- Marchewka oprószana z groszkiem
- Bukiet sałat z sosem winegret

Zestaw 4
- Zupa kalafiorowa z curry z lanym ciastem
- Barszcz ukraiński
- Polędwiczka w sosie borowikowym
- Rolada drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami,
- Łosoś na sosie porowym
- Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku
- Gnocchi
- Ryż
- Sałatka z buraków
- Sałatka wiosenna

Zestaw 5
- Zupa kokosowa z kurczakiem i fasolką szparagową
- Krem z pomidorów podany z paluchem z ciasta francuskiego
- Sztułada wołowa w sosie madera
- Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem na sosie różowym
- Dorsz w cieście
- Makaron penne
- Ziemniaki podsmażane z cebulką i boczkiem
- Kapusta czerwona na ciepło
- Sałatka grecka

 

Menu Bufetowe „PREMIUM”
75 zł netto
 
 
Zestaw 1
- Zupa grochowa z grzankami
- Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Wołowina w sosie chrzanowym
- Pieczone kacze udka
- Łazanki z kapustą i grzybami
- Ziemniaki puree
- Kluski śląskie z masłem
- Jarzyny na parze
- Surówka z kiszonej kapusty

Zestaw 2
- Krem z cukinii z groszkiem ptysiowym
- Bulion z kołdunami
- Zraziki cielęce po nelsońsku
- Schab faszerowany boczkiem na sosie własnym
- Spaghetti z sosem pesto
- Ryż 
- Ziemniaki opiekane wedgesy
- Marchewka młoda z miodową glazurką
- Sałatka Colesław

Zestaw 3
- Gazpacho
- Barszcz czerwony z kołdunami
- Pieczeń z jelenia w sosie naturalnym
- Mostek cielęcy panierowany
- Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym
- Francuskie kluski kładzione
- Ziemniaki pieczone z kminkiem
- Surówka z marchwi z jabłkiem i pomarańczem
- Glazurowane buraczki z miodem

Zestaw 4
- Zupa fasolowa
- Krem z dyni z migdałami prażonymi
- Duszona baranina w sosie (na dziko)
- Duszone sznycelki cielęce w sosie grzybowym
- Lazania wegetariańska
- Makaron papardelle
- Kasza jaglana okraszona skwarkami
- Sałatka z buraków
- Smażona kapusta z pieczarkami


 
 
Bufet Zimny
 
 
Zestaw 1
- Półmisek wędlin i serów
- Śledź po krakowsku 1/2
- Śledź po węgiersku 1/2 
- Bukiet sałat z dodatkiem grillowanego kurczaka i sosem paprykowym
- Tymbalik drobiowy
- Sałatka Grecka
- Bruschetta z pomidorami
- Sos cumberlad
- Pieczywo
- Masło
 
Cena: 30 zł/os. netto /przy grupie min. 20 osób/
 
Dodatkowe propozycje do wyboru (cena netto/os.):
- Rolada z łososia - 10 zł
- Półmisek ryb wędzonych - 25 zł
- Sałatka z serem mozzarella i suszonych pomidorów z dipem francuskim - 19 zł
- Mięsa pieczone 3 rodzaje schab, indyk, karkówka - 10,00 zł
- Rolada z indyka - 6 zł
- Rostbef wołowy z musem chrzanowym - 26 zł
- Łosoś wędzony podany na rukoli - 16 zł
- Ryba po grecku - 11 zł
- Carpaccio wołowe z parmezanem - 25 zł
- Szafranowe roladki z wędzonym łososiem i serem ricotta - 10 zł
- Śledź w oleju - 7 zł
- Śledź po rosyjsku w buraczkach z jabłkami - 5 zł
- Sałatka Bałkańska - 4 zł
- Sałatka Cezar z oryginalnym sosem cezar - 14 zł
- Sałatka Grecka - 6 zł
- Dip czosnkowy - 1 zł
- Dip paprykowy - 3 zł
- Dip andaluzyjski - 1 zł
- Sos tatarski- 4 zł
- Sos Cumberland - 4 zł

Zapraszamy również do skorzystania z wiejskiego stołu 

 

Bufet Deserowy
grupa min. 20 osób
 
 
Zestaw 1
- Keks cytrynowy
- Panna cotta w sosie truskawkowym
- Krem malinowy z owocami w żelu
 
Cena: 11 zł/os. netto
 
Zestaw 2
- Ptasie mleczko z owocami (chmurka owocowa)
- Mus jogurtowy z owocami
- Tarty z owocami
 
Cena: 17 zł/os. netto
 
Zestaw 3
- Mus z białej /ciemnej czekolady
- Sernik wiedeński
- Muffinki
- Torcik bezowy z owocami
- Lawa czekoladowa (suflet) /do 30 osób/
 

Cena: 25 zł/os. netto

 

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk