Menu II - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu II

Menu Weselne II - 210 zł/osoba

 

Obiad weselny
 
Zupa
Rosół królewski z makaronem
 
Danie Główne
Tradycyjny kotlet schabowy 
Rolada wieprzowa a’la Radziwiłł
Kotlet drobiowy z masłem 
Udziec drobiowy pieczony w ziołach 
Panierowana pałka drobiowa
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru 
Smażone kuleczki ziemniaczane 
Ogórki w śmietanie z aromatycznym koprem 
Surówka pomidorowo-porowa z muśnięciem jogurtowym 
Surówka z selera i jabłka 
 
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Mus cytrynowy z ziemią piernikową 
• Puchar Lodowy „Łysoń” z ciepłymi malinami
 
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska 
Sałatka z grillowanym kurczakiem  i sosem andaluzyjskim 
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie 
Śledź po węgiersku 
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe 
Półmisek regionalnych wędlin  udekorowany serami 
Koreczki serowo-warzywne 
Sos czosnkowy i paprykowy 
Kosz pieczywa 
Rożki maślane 
Patera owoców 
 
I Danie Gorące
Grillowany filet z kurczaka pod pierzynką serowo-orzechową podany na kremowym risotto z pieczonymi warzywami 
 
II Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem 
• Faszerowany schab pieczony w ziołach podany z sałatką z buraka, kluską śląską i sosem szarym 
 
III Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Zupa gulaszowa z pieczywem 
• Ragu drobiowe z warzywami i chrupiącą bagietką 
• Gulasz Segedyński podany w grzybku chlebowym 
 
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem  
• Żur staropolski z białą kiełbasą  
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem

Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata

 

Obiad weselny

 

Zupa

- Rosół z makaronem

 

Danie Główne

- Patera mięs: Kotlet schabowy, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wieprzowa, Panierowana pałka     drobiowa, Pieczony udziec drobiowy
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru
- Dodatki warzywne: Mizeria, Surówka z marchewki, Sałatka z buraków
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Torcik Panna Cotta w sosie malinowym
- Owoce w kremie jogurtowym

 

Zimna płyta

- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Bruschetta z pomidorami
- Śledź po krakowsku
- Śledź w miodzie z rodzynkami lub śledź po cygańsku
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski, andaluzyjski
- Pieczywo, masło
- Owoce

 

I Danie Gorące

- Filet z kurczaka faszerowany boczkiem z sosem kremowym podany z ryżem i surówką z kapusty

 

II Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Szynka płonąca podana z kapustą i pieczywem
- Karczek z grilla podany z cebulką rossti, opiekanymi ziemniakami i ogórkiem

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Zupa gulaszowa z pieczywem
- Gulasz po meksykańsku

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 3)


- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk