Menu II - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu II

Menu II - 220 zł/osoba

Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych

Obiad weselny

Zupa (1 do wyboru)
• Rosół z makaronem
• Krem ziemniaczany z serem lazur   

Danie Główne
Tradycyjny kotlet schabowy
Bitki wieprzowe po myśliwsku
Kotlet drobiowy faszerowany serem
Pieczony udziec drobiowy w sosie BBQ
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Ziemniaczki opiekane (ćwiartki)
Surówka pomidorowo-porowa z muśnięciem jogurtowym
Surówka z białej kapusty (colesław)
 
Deser (do wyboru 1 z 2)
• Puchar lodowy z ciepłymi malinami
• Kawowa panna cotta z kruszonką i sosem owocowym
 
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka warzywna
 Sałatka makaronowa z kurczakiem, ananasem z sosem orientalnym
Mini tortille z warzywami
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź marynowany w czerwonej cebuli
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe 
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami 
Sos czosnkowy
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa 
Patera owoców 
 
I Danie gorące
Grillowany filet z kurczaka pod pierzynką serowo-orzechową z sosem kremowym podany z ryżem po kreolsku i pieczonymi warzywami 
 
II Danie gorące (do wyboru 1 z 2)
• Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem 
• Łopatka pieczona w ziołach w sosie własnym podana z kluską śląską i buraczkami z chrzanem
 
III Danie gorące (do wyboru 1 z 3) - w formie bufetu 2 godziny:
• Barszcz czerwony z krokietem  
• Żur staropolski z białą kiełbasą  
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku
• Wieprzowina po węgiersku

Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata

 

Obiad weselny

 

Zupa

- Rosół z makaronem

 

Danie Główne

- Patera mięs: Kotlet schabowy, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wieprzowa, Panierowana pałka     drobiowa, Pieczony udziec drobiowy
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru
- Dodatki warzywne: Mizeria, Surówka z marchewki, Sałatka z buraków
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Torcik Panna Cotta w sosie malinowym
- Owoce w kremie jogurtowym

 

Zimna płyta

- Sałatka jarzynowa
- Sałatka z grillowanym kurczakiem
- Bruschetta z pomidorami
- Śledź po krakowsku
- Śledź w miodzie z rodzynkami lub śledź po cygańsku
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski, andaluzyjski
- Pieczywo, masło
- Owoce

 

I Danie Gorące

- Filet z kurczaka faszerowany boczkiem z sosem kremowym podany z ryżem i surówką z kapusty

 

II Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Szynka płonąca podana z kapustą i pieczywem
- Karczek z grilla podany z cebulką rossti, opiekanymi ziemniakami i ogórkiem

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Zupa gulaszowa z pieczywem
- Gulasz po meksykańsku

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 3)


- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk