Menu III - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu III

Menu Weselne III - 240 zł/osoba

 

Obiad weselny

Zupa /do wyboru 1 z 3/
• Rosół królewski z makaronem i kluseczkami drobiowymi 
• Krem z pieczonych pomidorów z kleksem jogurtowym i paluszkiem grissini 
• Krem z cukinii podany z palonymi migdałami 
 
Danie Główne
Panierowane sakiewki wieprzowe nadziane mozzarellą i szpinakiem 
Zawijaniec wieprzowy z farszem góralskim w sosie własnym 
Kotlet drobiowy z masłem 
Aromatyczny udziec drobiowy pieczony z ziołami 
Pałka drobiowa panierowana w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru 
Kluski z dziurką okraszone szczypiorem
Ogórki w śmietanie z aromatycznym koprem 
Letnia awanturka z delikatnym winegretem
Ćwikła zaprawiona chrzanem lub młoda kapusta zasmażana (w okresie letnim) 
 
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Puchar Lodowy „Łysoń” z ciepłymi malinami 
• Krem czekoladowy z frużeliną wiśniową  
 
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska 
Sałatka a’la Cezar z pieczonym kurczakiem i grzankami 
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie 
Śledź po cygańsku 
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni 
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami 
Galaretki wieprzowe 
Tymbaliki drobiowe
Sos tatarski i paprykowy 
Kosz pieczywa 
Rożki Maślane 
Patera owoców  
 
I Danie Gorące
• Polędwica wieprzowa w otulinie boczku podana z pieczonym pomidorem, kaszą kuskus oraz sosem rozmarynowym 
• Pieczone kacze udko na konfiturze śliwkowej podane z kopytkami oraz sosem madera 
 
II Danie Gorące
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem 
 
III Danie Gorące 
Filet z kurczaka podany na fasolce szparagowej z pommes duchesse zapieczonymi na cukinii oraz sosem kremowym 
 
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
• Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą  
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem 
                                    


Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata

 

Obiad weselny

Zupa
- Rosół z makaronem

 

Danie Główne

- Patera mięs: Kotlet Genua, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wieprzowa, Pieczony udziec drobiowy, Panierowana pałka drobiowa
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru, Ziemniaki opiekane
- Dodatki warzywne: Surówka z marchewki, Kapusta zasmażana, Mizeria
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Puchar lodowy w sosie truskawkowym
- Gruszka w sosie waniliowym

 

Zimna płyta

- Sałatka bałkańska
- Sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałata andaluzyjska
- Bruschetta z pomidorami
- Śledź po japońsku
- Śledź po krakowsku lub śledź po cygańsku
- Rolada z indyka lub rolada z łososia
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski, czosnkowy
- Pieczywo, masło
- Owoce

 

I Danie Gorące

- Polędwiczka wieprzowa z borowikami w śmietanie podana z niokami i buraczkami na gorąco

 

II Danie Gorące

- Filet z kurczaka owinięty boczkiem w sosie koperkowym na fasoli szparagowej podany z puree ziemniaczanym

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Strogonow z pieczywem
- Zupa Gulaszowa z pieczywem

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem 

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk