Menu Weselne III - 240 zł/osoba
Obiad weselny
Zupa /do wyboru 1 z 3/
• Rosół królewski z makaronem i kluseczkami drobiowymi
• Krem z pieczonych pomidorów z kleksem jogurtowym i paluszkiem grissini
• Krem z cukinii podany z palonymi migdałami
Danie Główne
Panierowane sakiewki wieprzowe nadziane mozzarellą i szpinakiem
Zawijaniec wieprzowy z farszem góralskim w sosie własnym
Kotlet drobiowy z masłem
Aromatyczny udziec drobiowy pieczony z ziołami
Pałka drobiowa panierowana w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Kluski z dziurką okraszone szczypiorem
Ogórki w śmietanie z aromatycznym koprem
Letnia awanturka z delikatnym winegretem
Ćwikła zaprawiona chrzanem lub młoda kapusta zasmażana (w okresie letnim)
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Puchar Lodowy „Łysoń” z ciepłymi malinami
• Krem czekoladowy z frużeliną wiśniową
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska
Sałatka a’la Cezar z pieczonym kurczakiem i grzankami
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź po cygańsku
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Sos tatarski i paprykowy
Kosz pieczywa
Rożki Maślane
Patera owoców
I Danie Gorące
• Polędwica wieprzowa w otulinie boczku podana z pieczonym pomidorem, kaszą kuskus oraz sosem rozmarynowym
• Pieczone kacze udko na konfiturze śliwkowej podane z kopytkami oraz sosem madera
II Danie Gorące
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem
III Danie Gorące
Filet z kurczaka podany na fasolce szparagowej z pommes duchesse zapieczonymi na cukinii oraz sosem kremowym
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
• Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem
Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata
Obiad weselny
Zupa
- Rosół z makaronem
Danie Główne
- Patera mięs: Kotlet Genua, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wieprzowa, Pieczony udziec drobiowy, Panierowana pałka drobiowa
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru, Ziemniaki opiekane
- Dodatki warzywne: Surówka z marchewki, Kapusta zasmażana, Mizeria
- Dodatki: Sos pieczeniowy
Deser (do wyboru 1 z 2)
- Puchar lodowy w sosie truskawkowym
- Gruszka w sosie waniliowym
Zimna płyta
- Sałatka bałkańska
- Sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałata andaluzyjska
- Bruschetta z pomidorami
- Śledź po japońsku
- Śledź po krakowsku lub śledź po cygańsku
- Rolada z indyka lub rolada z łososia
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski, czosnkowy
- Pieczywo, masło
- Owoce
I Danie Gorące
- Polędwiczka wieprzowa z borowikami w śmietanie podana z niokami i buraczkami na gorąco
II Danie Gorące
- Filet z kurczaka owinięty boczkiem w sosie koperkowym na fasoli szparagowej podany z puree ziemniaczanym
III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)
- Strogonow z pieczywem
- Zupa Gulaszowa z pieczywem
IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem