Menu III - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu III

Menu III - 245 zł/osoba

Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych

Obiad weselny

Zupa (1 do wyboru)
• Rosół z makaronem i kluseczkami drobiowymi 
• Krem z pieczonych pomidorów z kleksem jogurtowym i paluszkiem grissini 
• Zielony krem z ricottą i grzankami

Danie Główne
Tournedos z polędwicy wieprzowej na ciemnym sosie pieprzowym z zapiekanką ziemniaczaną i groszkiem cukrowym
 
Deser (1 do wyboru)
• Mus cytrynowy z ziemią piernikową
• Lody biała dama z owocami

Zimna płyta
Sałatka makaronowa z fetą, suszonymi pomidorami, kurczakiem, szpinakiem z sosem jogurtowym
Mix sałat z karczochem marynowanym, żurawiną suszoną z vinegret francuskim
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź po japońsku
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Sos Gribiche
Sos żurawinowy
Kosz pieczywa
Patera owoców  

I Danie gorące (1 do wyboru)
• Udko kacze pieczone w sosie winno-morelowym z perłową kaszą i kapustą czerwoną na ciepło w sosie porzeczkowym
•Filet z białej ryby na porach w śmietanie z ryżem i brokułem

II Danie gorące
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem 

III Danie gorące 
 Rolada z indyka z musem pietruszkowym podana z sosem miodowo-musztardowym z kaszą pęczak z pesto i grillowanymi warzywami

 
IV Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godz:
• Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
• Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą  
• Kwaśnica z żeberkiem  

 Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych:
Kawa, herbata, woda gazowana oraz niegazowana, soki owocowe, napoje gazowane

                                    


Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata

 

Obiad weselny

Zupa
- Rosół z makaronem

 

Danie Główne

- Patera mięs: Kotlet Genua, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wieprzowa, Pieczony udziec drobiowy, Panierowana pałka drobiowa
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki z wody w aromacie masła i kopru, Ziemniaki opiekane
- Dodatki warzywne: Surówka z marchewki, Kapusta zasmażana, Mizeria
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Puchar lodowy w sosie truskawkowym
- Gruszka w sosie waniliowym

 

Zimna płyta

- Sałatka bałkańska
- Sałatka z grillowanym kurczakiem lub sałata andaluzyjska
- Bruschetta z pomidorami
- Śledź po japońsku
- Śledź po krakowsku lub śledź po cygańsku
- Rolada z indyka lub rolada z łososia
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski, czosnkowy
- Pieczywo, masło
- Owoce

 

I Danie Gorące

- Polędwiczka wieprzowa z borowikami w śmietanie podana z niokami i buraczkami na gorąco

 

II Danie Gorące

- Filet z kurczaka owinięty boczkiem w sosie koperkowym na fasoli szparagowej podany z puree ziemniaczanym

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Strogonow z pieczywem
- Zupa Gulaszowa z pieczywem

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbasą
- Kwaśnica z żeberkiem 

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk