Menu IV - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu IV

Menu Weselne IV - 310 zł/osoba 

 

Obiad Weselny
 
Przystawka /do wyboru 1 z 2/
• Tatar z łososia i pstrąga z konfiturą cebulową 
• Pasztecik na carpaccio z cukinii z sosem cumberland
 
Zupa /do wyboru 1 z 3/
• Zupa z leśnych kurek podana z grzankami 
• Krem z białych warzyw z palonymi migdałami 
• Szafranowy krem ziemniaczany z chrustem wieprzowym i łezką kwaśnej śmietany 
 
Danie główne
Tradycyjny kotlet schabowy Rolada Wołowa z farszem staropolskim w sosie własnym
De ‘volaille z masełkiem ziołowym 
Filet z kurczaka faszerowany boczkiem w sosie tymiankowym  
Pałki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych 
Ziemniaki z aromacie klarowanego masła i kopru 
Kluski z dziurką okraszone szczypiorem 
Ziemniaczki opiekane
Ogórki świeże zaprawione w śmietanie z koprem
Surówka buraczana zaprawiona jabłkiem
Modra kapusta 
 
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Gruszka z kremem mascarpone i nutą koniaku 
• Owoce w musie śmietanowym  
 
Bufet zimny
Sałatka z palonym kozim serem, kandyzowaną gruszką i malinowym winegret  
Sałatka a’la Cezar z pieczonym kurczakiem i grzankami 
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie 
Galaretki wieprzowe 
Tymbaliki drobiowe 
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni 
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą 
Półmisek regionalnych wędlin  udekorowany serami 
Vol-au-vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym) 
Sos tatarski i paprykowy 
Kosz pieczywa 
Rożki maślane 
Patera owoców  
 
I Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Polędwica z dorsza na sosie a’la arabiata podana z kaszą kuskus i chipsem z selera 
• Pieczeń  huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z purée ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi  
 
II Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Pieczona pierś z kaczki podana z pieczonym jabłkiem, kapustą czerwoną i niokami ziemniaczanymi 
• Pieczeń cielęca podana na szparagach z pieczonymi ziemniaczkami i sosem tymiankowym 
 
III Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Ragu z indyka zaprawione borowikami podane z chrupiącą bagietką 
• Wołowina po burgundzku w winnym aromacie 
 
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem lub kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego 
• Kwaśnica z kawałkiem żeberka i pieczywem 
• Gulasz Inwałdzki z nutą ostrości 



Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata
Prezent: Bufet deserowy

 

Obiad Weselny

 

Przystawka (do wyboru 1 z 2)

- Pasztet z żurawiną
- Łosoś wędzony podany na grzance z kaparami i sosem tatarskim

 

Zupa (do wyboru 1 z 3)

- Rosół królewski z makaronem
- Krem z brokuł z płatkami łososia i migdałami
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowym

 

Danie główne

- Patera mięs: Kotlet schabowy, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wołowa, Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki w aromacie masła i kopru, Kluski śląskie
- Dodatki warzywne: Mizeria, Warzywa gotowane, Surówka z białej kapusty
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Kula z niespodzianką w środku podana z sosem czekoladowym
- Bezowa fantazja z dodatkiem owoców sezonowych

 

Zimna płyta

- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar lub sałatka grecka
- Bruschetta z pomidorami
- Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab i karkówka/
- Śledź po krakowsku
- Rolada z łososia
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski i czosnkowy
- Pieczywo i masło
- Owoce

 

I Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Łosoś pieczony z sosem cytrynowo-maślanym podany z ryżem, marchewką i fasolą szparagową
- Udko z kaczki w cherry z jabłkiem i żurawiną podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą czerwoną

 

II Danie Gorące

- Schab faszerowany boczkiem podany z niokami i buraczkami na gorąco

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Ragu z borowikami
- Kwaśnica z żeberkiem

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Barszcz czerwony z kapuśniakiem
- Gulasz po meksykańsku

 

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk