Menu IV - Park Hotel Łysoń
PL EN DE

Menu IV

Menu IV - 330 zł/osoba 

Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych

Obiad Weselny
 
Przystawka (1 do wyboru)
• Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
• Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
 
Zupa (1 do wyboru)
• Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
• Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym
• Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
 
Danie główne
Tradycyjny kotlet schabowy 
 De'volaille z masłem ziołowym
Rolada schabowa po staropolsku faszerowana wątróbką i śliwką suszoną
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
 
Deser (1 do wyboru)
• Anyżowa panna cotta na puree gruszkowym z chili i żelem cynamonowym 
• Nugat lodowy z bakaliami, granitą z mango i żelowanymi wiśniami  
 
Zimna płyta
 Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie 
Galaretki wieprzowe 
Galantyna z sandacza
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Vol-au-vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym) 
Sos żurawinowy
Sos czosnkowy zagęszczony żółtkiem 
Kosz pieczywa 
Patera owoców  
 
I Danie Gorące (1 do wyboru)
• Pieczeń  huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z purée ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi 
• Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym
 
II Danie Gorące (1 do wyboru)
• Pierś z kaczki z sosem wiśniowym, morelami w białym winie i szparagami
• Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z fasolką szparagową i puree chrzanowym
 
III Danie Gorące (1 do wyboru)
• Ragu z indyka z kurkami
• Flaczki krakowskie
 
IV Danie Gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godz: 
• Barszcz czerwony z krokietem lub kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego 
• Forszmak krakowski 
• Klasyczny Strogonow

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych:
Kawa, herbata, woda gazowana oraz niegazowana, soki owocowe, napoje gazowane



Powitanie chlebem i solą
Wino musujące dla Gości weselnych
Napoje bezalkoholowe - woda, soki owocowe, napoje gazowane, kawa i herbata
Prezent: Bufet deserowy

 

Obiad Weselny

 

Przystawka (do wyboru 1 z 2)

- Pasztet z żurawiną
- Łosoś wędzony podany na grzance z kaparami i sosem tatarskim

 

Zupa (do wyboru 1 z 3)

- Rosół królewski z makaronem
- Krem z brokuł z płatkami łososia i migdałami
- Krem z borowików z groszkiem ptysiowym

 

Danie główne

- Patera mięs: Kotlet schabowy, Kotlet drobiowy z masłem, Roladka wołowa, Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem
- Dodatki skrobiowe: Ziemniaki w aromacie masła i kopru, Kluski śląskie
- Dodatki warzywne: Mizeria, Warzywa gotowane, Surówka z białej kapusty
- Dodatki: Sos pieczeniowy

 

Deser (do wyboru 1 z 2)

- Kula z niespodzianką w środku podana z sosem czekoladowym
- Bezowa fantazja z dodatkiem owoców sezonowych

 

Zimna płyta

- Sałatka jarzynowa
- Sałatka Cezar lub sałatka grecka
- Bruschetta z pomidorami
- Półmisek mięs pieczonych /indyk, schab i karkówka/
- Śledź po krakowsku
- Rolada z łososia
- Galaretki wieprzowe
- Tymbaliki drobiowe
- Półmisek wędlin dekorowany serami
- Sos tatarski i czosnkowy
- Pieczywo i masło
- Owoce

 

I Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Łosoś pieczony z sosem cytrynowo-maślanym podany z ryżem, marchewką i fasolą szparagową
- Udko z kaczki w cherry z jabłkiem i żurawiną podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą czerwoną

 

II Danie Gorące

- Schab faszerowany boczkiem podany z niokami i buraczkami na gorąco

 

III Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Ragu z borowikami
- Kwaśnica z żeberkiem

 

IV Danie Gorące (do wyboru 1 z 2)

- Barszcz czerwony z kapuśniakiem
- Gulasz po meksykańsku

 

Sprawdź inne pakiety pobytowe

Copyright by Park Hotel Łysoń 2015, All Rights Reserved. Projekt: Jola Kaczmarczyk