Menu Bufetowe STANDARD
Zestaw 1
50 złKrem z ziemniaków z grzankami ziołowymi Rosół z makaronem Zrazy faszerowane z sosem pieczarkowym Grillowana pierś z kurczaka podana na sosie ziołowym Miruna panierowana Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku Kasza gryczana ze skwarkami boczku Sałatka z buraków Warzywa gotowane
Zestaw 2
50 złKrem z pomidorów z chrupiącą bagietką Żurek po Inwałdzku Wieprzowa pieczeń z szynki w sosie własnym Udko z kurczaka faszerowane serem mozzarella i pieczarkami Roladki z soli w sosie koperkowym Ryż z warzywami Gnocchi Buraczki zasmażane Surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem
Zestaw 3
50 złFrancuska zupa cebulowa z tościkami Krem z pieczarek z grzankami Filet z kurczaka owinięty boczkiem, sos curry Chopsy wieprzowe podane z pieczarkami w śmietanie Sola w cieście Kluska śląska Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku Surówka z kiszonej kapusty Mini marchewka gotowana z miodową glazurą
Zestaw 4
50 złKrem paprykowo–pomidorowy z paluchem z ciasta francuskiego Rosół z makaronem Indyk duszony w szałwii Medaliony wieprzowe w sosie myśliwskim Pieczona miruna na sosie maślanym Ziemniaki opiekane Ryż z warzywami Bukiet warzyw na parze Surówka z czerwonej kapusty
Zestaw 5
50 złKwaśnica na żeberku Krem z pomidorów z groszkiem ptysiowym Szpadki schabowe Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem kremowym Dorsz w sosie porowym Ryż Ziemniaki opiekane Kapusta młoda/zasmażana w zależności od pory roku Bukiet sałat
Menu Bufetowe STANDARD PLUS
Zestaw 1
60 złZupa minestrone Zupa jabłkowa z grzankami Królik duszony w śmietanie Bitki wieprzowe w sosie własnym Domowe pierogi ruskie Makaron tagliatelle Ziemniaki młode z koperkiem Buraczki zasmażane Sałatka z pomidorów z cebulką
Zestaw 2
60 złBarszcz czerwony z pampuszką Krupnik po staropolsku Cielęcina duszona w sosie potrawkowym Zrazy ala Radziwił Pierogi z kapustą i grzybami okraszone cebulką Kasza gryczana ze skwarkami Kopytka z masłem klarowanym Marchewka oprószana z groszkiem Sałatka buraków z jabłkami
Zestaw 3
60 złKrem z brokuł z groszkiem ptysiowym Zupa gulaszowa z warzywami Schab pieczony na sosie pikantnym Grillowany filet z kurczaka owinięty boczkiem Filet z dorsza na sosie kurkowym Kuleczki ziemniaczane (Dufinki) Makaron farfalle Marchewka oprószana z groszkiem Bukiet sałat z sosem winegret
Zestaw 4
60 złZupa kalafiorowa z curry z lanym ciastem Barszcz ukraiński Polędwiczka w sosie borowikowym Rolada drobiowa faszerowana suszonymi pomidorami, Łosoś na sosie porowym Ziemniaki z wody/puree w zależności od pory roku Gnocchi Ryż Sałatka z buraków Sałatka wiosenna
Zestaw 5
60 złZupa kokosowa z kurczakiem i fasolką szparagową Krem z pomidorów podany z paluchem z ciasta francuskiego Sztułada wołowa w sosie madera Rolada drobiowa faszerowana szpinakiem na sosie różowym Dorsz w cieście Makaron penne Ziemniaki podsmażane z cebulką i boczkiem Kapusta czerwona na ciepło Sałatka grecka
Menu Bufetowe PREMIUM
Zestaw 1
75 złZupa grochowa z grzankami Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym Wołowina w sosie chrzanowym Pieczone kacze udka Łazanki z kapustą i grzybami Ziemniaki puree Kluski śląskie z masłem Jarzyny na parze Surówka z kiszonej kapusty
Zestaw 2
75 złKrem z cukinii z groszkiem ptysiowym Bulion z kołdunami Zraziki cielęce po nelsońsku Schab faszerowany boczkiem na sosie własnym Spaghetti z sosem pesto Ryż Ziemniaki opiekane wedgesy Marchewka młoda z miodową glazurką Sałatka Colesław
Zestaw 3
75 złGazpacho Barszcz czerwony z kołdunami Pieczeń z jelenia w sosie naturalnym Mostek cielęcy panierowany Tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym Francuskie kluski kładzione Ziemniaki pieczone z kminkiem Surówka z marchwi z jabłkiem i pomarańczem Glazurowane buraczki z miodem
Zestaw 4
75 złZupa fasolowa Krem z dyni z migdałami prażonymi Duszona baranina w sosie (na dziko) Duszone sznycelki cielęce w sosie grzybowym Lazania wegetariańska Makaron papardelle Kasza jaglana okraszona skwarkami Sałatka z buraków Smażona kapusta z pieczarkami
Bufet Zimny
Zestaw 1
/os. netto przy grupie min. 20 osób / 75 złPółmisek wędlin i serów Śledź po krakowsku 1/2 Śledź po węgiersku 1/2 Bukiet sałat z dodatkiem grillowanego kurczaka i sosem paprykowym Tymbalik drobiowy Sałatka Grecka Bruschetta z pomidorami Sos cumberlad Pieczywo Masło
Dodatkowe propozycje do wyboru
(cena netto/os.)
Rolada z łososia
10 złPółmisek ryb wędzonych
25 złSałatka z serem mozzarella i suszonych pomidorów z dipem francuskim
19 złMięsa pieczone 3 rodzaje schab, indyk, karkówka
10 złRolada z indyka
6 złRostbef wołowy z musem chrzanowym
26 złŁosoś wędzony podany na rukoli
16 złRyba po grecku
11 złCarpaccio wołowe z parmezanem
25 złSzafranowe roladki z wędzonym łososiem i serem ricotta
10 złŚledź w oleju
7 złŚledź po rosyjsku w buraczkach z jabłkami
5 złSałatka Bałkańska
4 złSałatka Cezar z oryginalnym sosem cezar
14 złSałatka Grecka
6 złDip czosnkowy
1 złDip paprykowy
3 złDip andaluzyjski
1 złSos tatarski
4 złSos Cumberland
4 złBufet Deserowy
grupa min. 20 osób
Zestaw 1
/os. netto / 11 złKeks cytrynowy Panna cotta w sosie truskawkowym Krem malinowy z owocami w żelu
Zestaw 2
/os. netto / 17 złPtasie mleczko z owocami (chmurka owocowa) Mus jogurtowy z owocami Tarty z owocami
Zestaw 3
/os. netto / 25 złMus z białej /ciemnej czekolady Sernik wiedeński Muffinki Torcik bezowy z owocami Lawa czekoladowa (suflet) /do 30 osób/
Menu Serwowane STANDARD
Z poniższego menu organizator wybiera dla grupy po jednej propozycji z każdego dania. Na Państwa prośbę jesteśmy w stanie przygotować Menu wg Państwa życzenia. Menu dwudaniowe - 40 zł/os. netto Menu trzydaniowe - 50 zł/os netto
Zupy
w Menu dwudaniowym / 40 złAromatyczna zupa ogórkowa Kapuśniak po staropolsku z suszoną śliwką Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym Tradycyjny rosół z makaronem Żurek po inwałdzku z jajkiem i kiełbasą
Danie główne (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 40 złKotlet drobiowy z masłem, vedgesy, surówka z białej kapusty Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem na sosie kremowym, ryż, surówka z kapusty pekińskiej Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem, puree ziemniaczane, oprószana marchewka z groszkiem Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki z wody oprószone koperkiem, mizeria Kotlet wieprzowy z kostką, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana, Faszerowany schab pieczony w ziołach podany z sałatką z buraka, kluską śląską i sosem szarym Miruna pieczona z sosem koperkowym, ziemniaki gotowane, bukiet warzyw gotowanych na parze z masłem Lasagne z kurczakiem i cukinią na sosie kurkowym, bukiet sałat z sosem winegret Makaron tagliatelle w sosie serowo-szpinakowym i suszonymi pomidorami
Desery (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 40 złKrem malinowy z owocami w żelu Kremówka wadowicka Jogurt z owocami Panna cotta z sosem malinowym
Menu Serwowane STANDARD PLUS
Z powyższego menu organizator wybiera dla grupy po jednej propozycji z każdego dania. Na Państwa prośbę jesteśmy w stanie przygotować menu wg. Państwa życzenia. Menu dwudaniowe - 55 zł/os. netto Menu trzydaniowe - 65 zł/os. netto W cenie zestawu wliczono wodę niegazowaną z cytryną.
Zupy (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 55 zł- Barszcz ukraiński Francuska zupa cebulowa na białym winie podana z chrupiącą bagietką Krem z brokuł z grzankami Krem pomidorowo-paprykowy z kleksem jogurtowym Kwaśnica na żeberku
Danie główne (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 55 złFilet z indyka pieczony z pieczarkami w śmietanie, kasza jaglana lub kuskus, kapusta czerwona Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami na sosie kremowym, risotto kremowe, warzywa pieczone Filet z kurczaka faszerowany porem i śliwką na sosie tymiankowym, ziemniaki opiekane, surówka z kapusty pekińskiej Wachlarz z polędwiczki wieprzowej przygotowany metodą sous-vide w sosie z zielonego pieprzu, kopytka, brokuł z wody z płatkami migdałów Roladki wieprzowe faszerowane boczkiem w sosie własnym podane z puree ziemniaczanym i sałatką z buraków Pieczeń wieprzowa w ziołach podana w sosem własnym, kluska śląska, buraczki zasmażane, Karczek pieczony w sosie musztardowo-gorczycowym, ziemniaki gotowane, kapusta zasmażana Dorsz pieczony na sosie porowo-orzechowym, tagliatelle szpinakowe, bukiet warzyw gotowanych
Desery (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 55 złKlasyczny krem brulee Mus czekoladowy z frużeliną Szarlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych Tarta z owocami
Menu Serwowane PREMIUM
Z powyższego menu organizator wybiera dla grupy po jednej propozycji z każdego dania. Na Państwa prośbę jesteśmy w stanie przygotować menu wg. Państwa życzenia. W cenie zestawu wliczono wodę niegazowaną z cytryną. Menu dwudaniowe - 75 zł/os. netto Menu trzydaniowe - 85 zł/os. netto
Zupy (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 75 złKrem z borowików z groszkiem ptysiowym Krem czosnkowy z serem podgórskim Krem z cukinii i curry podany z grzankami (sezonowo) Szafranowy krem ziemniaczany z chrustem wieprzowym Zupa gulaszowa Zupa grochowa
Danie główne (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 75 złIndyk duszony w szałwii z oliwkami podany z ryżem i różami brokułów z posypką migdałową Medaliony wieprzowe w sosie kurkowym, ziemniaki gotowane, surówka z selera Polędwiczka wieprzowa w otulinie boczku na sosie rozmarynowym, kasza kuskus, pieczony pomidor Pieczeń wołowa podana w szarym sosie z czerwoną kapustą i śląskimi kluseczkami Udko z kaczki na konfiturze śliwkowej, sos madera, kopytka, surówka z czerwonej kapusty Halibut pieczony na tagliatelle z sosem ogórkowym i różami brokułów Łosoś w sosie cytrynowym, ryż biały, szpinak w aromacie czosnku i śmietany
Desery (do wyboru)
w Menu dwudaniowym / 75 złKrem cytrynowy w koszyczku Lawa czekoladowa na ananasie /do 30 osób/ Tiramisu Kula Champs
Menu Grillowe
65 zł netto
Do wyboru 3
za każdy następny dodatkowo płatne 10 zł netto / 65 złSteki wieprzowe z boczkiem wędzonym Marynowana karkówka Krupniok śląski Żeberka z sosem BQ Udziec drobiowy w ziołowej panierce Skrzydełka Diablo na ostro Kebab drobiowy (min. 30 os.) Kufta wołowa na patyku Kiełbasa z grilla Pstrąg grillowany Sery podgórskie wędzone
Danie główne (do wyboru 3)
Pieczywo w standardzie, za każdy następny dodatkowo płatne 4,5 zł netto / 65 złSmalec Prażonki Bigos Ogórki kiszone Grzybki marynowane Modra kapusta Coleslaw Ziemniaki faszerowane słoniną i cebulką Pieczywo
Dodatki uzupełniające (do wyboru 3)
Za każdy następny dodatkowo płatne 3 zł netto / 65 złSos czosnkowy Sos paprykowy Sos jogurtowy Sos chrzanowy Sos tzatziki Sos majonezowy Musztarda Ketchup
Przerwa kawowa
Przerwa kawowa classic
Kawa świeżo parzona Wybór herbat Woda mineralna gazowana i niegazowana do wyboru Ciasteczka kruche i koktajlowe
Przerwa kawowa kanapkowa
Kawa świeżo parzona Wybór herbat Woda mineralna gazowana i niegazowana do wyboru Wybór kanapek dekoracyjnych (po 3 szt. na osobę)
Przerwa kawowa francuska
Kawa świeżo parzona Wybór herbat Woda mineralna gazowana i niegazowana do wyboru Croissant, danish Wybór dżemów
Przerwa kawowa owocowo-warzywna
Kawa świeżo parzona Wybór herbat Woda mineralna gazowana i niegazowana do wyboru Soki owocowe Patery owoców filetowanych lub patery warzyw z dipami ziołowymi
Dodatki do przerwy kawowej
soki owocowe
wybór owoców sezonowych lub sałatki owocowej
ciasteczka kruche
wybór ciast i ciasteczek
croissanty i danishe
wybór kanapek dekoracyjnych
Open Bar
Pakiet Standard
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up)
Pakiet Bronze
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up) Piwo lane Żywiec lub Heineken Wino białe i czerwone
Pakiet Silver
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up) Wódka Wyborowa Wino białe i czerwone
Pakiet Gold
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up) Piwo lane Żywiec lub Heineken Wódka Wyborowa Wino białe i czerwone
Pakiet Premium Gold
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up) Piwo lane Żywiec lub Heineken Wódka Wyborowa lub Absolut Wino białe i czerwone Whisky Ballantines lub Johny Walker Red Martini (Bianco, Rosso, Dry) Havana Rum Campari Seagram's Gin
Pakiet Platinum
Świeżo parzona kawa i herbata Woda gazowana i niegazowana Soki (pomarańczowy, jabłkowy, grapefruitowy) Napoje gazowane (Pepsi, Pepsi Light, Mirinda, 7 up) Piwo lane Żywiec lub Heineken Wódka Wyborowa lub Absolut Wino białe i czerwone Whisky Ballantines lub Johny Walker Red Martini (Bianco, Rosso, Dry) Havana Rum, Campari, Seagram's Gin, Tequilla Olmeca, Metaxa 5*, Miodula, Likier Bailey's