Wybierz menu na Twoje wesele
Menu I - 180 zł/ osoba
Obiad Weselny
Zupa
Rosół królewski z makaronem
Danie Główne
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada wieprzowa z farszem staropolskim w sosie własnym
Kotlet drobiowy z masłem
Pieczony udziec drobiowy
Ziemniaki w aromacie kopru i masła
Surówka z pora i białej kapusty
Surówka z marchwi i pomarańczy
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska
Sałatka Grecka z fetą i oliwkami
Półmisek regionalnych wędlin
udekorowany serami
Tymbaliki drobiowe
Śledź z cebulką w oleju
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Masło
Patera owoców
I Danie Gorące
Zrazy wieprzowe podane na pieczarkach w śmietanie z kopytkami i modrą kapustą
II Danie Gorące
Filet z kurczaka faszerowany porem i śliwką z sosem tymiankowym, podany z surówką z kapusty pekińskiej i opiekanymi ziemniaczkami
III Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem
• Żur staropolski z ziemniakami
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem
Menu Weselne II - 210 zł/osoba
Obiad weselny
Zupa
Rosół królewski z makaronem
Danie Główne
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada wieprzowa a’la Radziwiłł
Kotlet drobiowy z masłem
Udziec drobiowy pieczony w ziołach
Panierowana pałka drobiowa
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Ogórki w śmietanie z aromatycznym koprem
Surówka pomidorowo-porowa z muśnięciem jogurtowym
Surówka z selera i jabłka
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Mus cytrynowy z ziemią piernikową
• Puchar Lodowy „Łysoń” z ciepłymi malinami
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska
Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem andaluzyjskim
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź po węgiersku
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami
Koreczki serowo-warzywne
Sos czosnkowy i paprykowy
Kosz pieczywa
Rożki maślane
Patera owoców
I Danie Gorące
Grillowany filet z kurczaka pod pierzynką serowo-orzechową podany na kremowym risotto z pieczonymi warzywami
II Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem
• Faszerowany schab pieczony w ziołach podany z sałatką z buraka, kluską śląską i sosem szarym
III Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Zupa gulaszowa z pieczywem
• Ragu drobiowe z warzywami i chrupiącą bagietką
• Gulasz Segedyński podany w grzybku chlebowym
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem
• Żur staropolski z białą kiełbasą
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem
Menu Weselne III - 240 zł/osoba
Obiad weselny
Zupa /do wyboru 1 z 3/
• Rosół królewski z makaronem i kluseczkami drobiowymi
• Krem z pieczonych pomidorów z kleksem jogurtowym i paluszkiem grissini
• Krem z cukinii podany z palonymi migdałami
Danie Główne
Panierowane sakiewki wieprzowe nadziane mozzarellą i szpinakiem
Zawijaniec wieprzowy z farszem góralskim w sosie własnym
Kotlet drobiowy z masłem
Aromatyczny udziec drobiowy pieczony z ziołami
Pałka drobiowa panierowana w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Kluski z dziurką okraszone szczypiorem
Ogórki w śmietanie z aromatycznym koprem
Letnia awanturka z delikatnym winegretem
Ćwikła zaprawiona chrzanem lub młoda kapusta zasmażana (w okresie letnim)
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Puchar Lodowy „Łysoń” z ciepłymi malinami
• Krem czekoladowy z frużeliną wiśniową
Bufet zimny
Tradycyjna sałatka staropolska
Sałatka a’la Cezar z pieczonym kurczakiem i grzankami
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź po cygańsku
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Sos tatarski i paprykowy
Kosz pieczywa
Rożki Maślane
Patera owoców
I Danie Gorące
• Polędwica wieprzowa w otulinie boczku podana z pieczonym pomidorem, kaszą kuskus oraz sosem rozmarynowym
• Pieczone kacze udko na konfiturze śliwkowej podane z kopytkami oraz sosem madera
II Danie Gorące
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez Szefa Kuchni podany z kapustą zasmażaną i pieczywem
III Danie Gorące
Filet z kurczaka podany na fasolce szparagowej z pommes duchesse zapieczonymi na cukinii oraz sosem kremowym
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
• Żur staropolski z jajkiem i białą kiełbasą
• Kwaśnica przyrządzana na żeberku podana z pieczywem
Menu Weselne IV - 310 zł/osoba
Obiad Weselny
Przystawka /do wyboru 1 z 2/
• Tatar z łososia i pstrąga z konfiturą cebulową
• Pasztecik na carpaccio z cukinii z sosem cumberland
Zupa /do wyboru 1 z 3/
• Zupa z leśnych kurek podana z grzankami
• Krem z białych warzyw z palonymi migdałami
• Szafranowy krem ziemniaczany z chrustem wieprzowym i łezką kwaśnej śmietany
Danie główne
Tradycyjny kotlet schabowy Rolada Wołowa z farszem staropolskim w sosie własnym
De ‘volaille z masełkiem ziołowym
Filet z kurczaka faszerowany boczkiem w sosie tymiankowym
Pałki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych
Ziemniaki z aromacie klarowanego masła i kopru
Kluski z dziurką okraszone szczypiorem
Ziemniaczki opiekane
Ogórki świeże zaprawione w śmietanie z koprem
Surówka buraczana zaprawiona jabłkiem
Modra kapusta
Modra kapusta
Deser /do wyboru 1 z 2/
• Gruszka z kremem mascarpone i nutą koniaku
• Owoce w musie śmietanowym
Bufet zimny
Sałatka z palonym kozim serem, kandyzowaną gruszką i malinowym winegret
Sałatka a’la Cezar z pieczonym kurczakiem i grzankami
Delikatna bruschetta z serkiem i pomidorami w aromacie bazylii
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Półmisek regionalnych wędlin udekorowany serami
Vol-au-vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos tatarski i paprykowy
Kosz pieczywa
Rożki maślane
Patera owoców
I Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Polędwica z dorsza na sosie a’la arabiata podana z kaszą kuskus i chipsem z selera
• Pieczeń huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z purée ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
II Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Pieczona pierś z kaczki podana z pieczonym jabłkiem, kapustą czerwoną i niokami ziemniaczanymi
• Pieczeń cielęca podana na szparagach z pieczonymi ziemniaczkami i sosem tymiankowym
III Danie Gorące /do wyboru 1 z 2/
• Ragu z indyka zaprawione borowikami podane z chrupiącą bagietką
• Wołowina po burgundzku w winnym aromacie
IV Danie Gorące /do wyboru 1 z 3/
• Barszcz czerwony z krokietem lub kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
• Kwaśnica z kawałkiem żeberka i pieczywem
• Gulasz Inwałdzki z nutą ostrości
Pakiet kompleksowy:
• Tort weselny oraz ciasto i ciasteczka na stoły
• Alkohol serwis nielimitowany: wino białe oraz czerwone, wódka (do wyboru jeden rodzaj: Wyborowa, Sobieski, Bols, Żubrówka Biała)
• Papeteria ślubna (plan stołów z rozmieszczeniem Gości, numerki na stoliki, menu)
Cena: 59 zł/osobę
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie:
Wino białe/czerwone od 30 zł/butelka 0,75l
Wódka od 30 zł/butelka 0,5l
Inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie.
• Opłata serwisowa za wnoszony własny alkohol 500 zł
/niezależnie od ilości oraz jakości alkoholu/
• Bar z profesjonalną obsługą barmańską 600 zł
/praca barmana podczas trwania całego przyjęcia/
Tradycyjny stół wiejski:
Pieczony pasztet domowy, szynka wieprzowa z ratką, kiełbasa wiejska, kiełbasa biała, pasztetowa biała, boczek wędzony, salceson wiejski, kaszanka, baleron, kabanos, grzybki marynowane, pikle, wybór serów, ryby wędzone, smalczyk z cebulką, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, chleb wiejski.
• Dla 50 osób - 1100 zł
• Dla 100 osób - 1900 zł
• Dla 150 osób - 2800 zł
Istnieje możliwość przygotowania bufetu tematycznego np. kuchni śródziemnomorskiej, azjatyckiej, amerykańskiej według ustaleń indywidualnych.
Bufet deserowy:
• Fontanna czekoladowa - oryginalna belgijska czekolada (3 kg) do wyboru: biała, mleczna lub deserowa
• Owoce filetowane - ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogron, brzoskwinia, melon
• Pianki, bezy, ptysie, rureczki deserowe, biszkopty, żelki, wafelki
• Desery jednoporcjowe: panna cotta, tiramisu, mus czekoladowy, owocowe wariacje (malinowy, gruszkowy, marakuja)
• Orzeźwiająca lemoniada owocowa
Cena: 1 200 zł
Fontanna czekoladowa z dodatkami:
• Oryginalna belgijska czekolada - biała, mleczna lub deserowa do wyboru
• Owoce filetowane - ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogron, brzoskwinia, melon
• Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 12 zł/osoby (min. 60 os.)