Sprawdź termin

Znajdź nas

  • Facebook Facebook
  • Instagram Instagram
  • Pinterest Pinterest
  • Twitter Twitter
  • YouTube YouTube
Sprawdź termin
+33 432 22 02/ 697 697 120
  • Hotel
    • O nas
    • Pokoje
    • Aktualności
    • Dla dzieci
    • Odwiedzili nas
    • Rekomendacje
    • Standardy Ochrony Osób Małoletnich
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Oferta
    • Pakiety pobytowe i oferty specjalne
    • Oferta szkolna
  • Restauracja
    • Restauracja Champs
    • Menu
    • Catering
    • Restauracja Mickiewicza
  • Przyjęcia
    • Komunie
    • Przyjęcia okolicznościowe
    • Studniówki
  • Wesela
    • Nasze sale
    • Menu weselne
    • Ślub w plenerze
    • Poradnik ślubny
    • Promocje
    • Usługi dodatkowe
    • Targi ślubne
  • Konferencje
    • Sale konferencyjne
    • Pakiety konferencyjne
    • Atrakcje konferencyjne
    • Pikniki
    • Zaufali nam
  • SPA
    • Cennik SPA
    • SPA dla dwojga
  • Atrakcje
  • Galeria
  • Kontakt
Strona główna Wesela Menu weselne

Menu weselne

Menu I - 310zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Zupa

Tradycyjny rosół z makaronem

Danie główne

Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach

Bufet Zimny

Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa

1 Danie gorące

Wieprzowina po węgiersku

2 Danie gorące

Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym

3 Danie gorące

Barszcz czerwony z krokietem

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up

Menu 2 – 360zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.

Zupa

Rosół z makaronem

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczona pałka z kurczaka w sosie BBQ
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00 zł/os

Deser (do wyboru 1 z 2)

Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną

Bufet Zimny

Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź z cebulą zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące

Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku

2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)

Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus

3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP

Menu 3 - 390zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Zupa (1 do wyboru)

Trdaycyjny rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Rolada z kurczaka faszerowana bekonem
Tradycyjny kotlet de' volaille z masłem
Panierowana sakiewka ze schabu faszerowana serem i szynką
Ziemniaki gotowane z masłem i koprem
Surówka z buraków
Mizeria
Surówka pomidorowo-porowa z sosem jogurtowym
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os

Deser (1 do wyboru)

Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Beza podana z kremem mascarpone, polana sosem mango z dodatkiem szałwi

Bufet Zimny

Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka z włoskimi pirożkami tortellini i salsą
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribisch
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące (1 do wyboru)

Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Bitki wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi

2 Danie gorące (1 do wyboru)

Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratine i karmelizowanymi warzywami z pieca
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i marchewką glazurowaną z dodatkiem sweet chilli

3 Danie gorące (1 do wyboru)

Zrazy w sosie grzybowym z kluseczkami ziemniaczanymi i modrą kapustą
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi

4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Bogracz z kurczaka

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP

Menu 4 - 460zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Przystawka (1 do wyboru)

Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Hummus z ziołową grzanką z oliwą i chipsami warzywnymi

Zupa (1 do wyboru)

Tradycyjny rosół z makaronem
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
De'volaille z masłem ziołowym
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Duszony karczek marynowany w winie i ziołach
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os

Deser (1 do wyboru)

Kawowa Panna cotta z musem śliwkowym i posypką korzenną
Granita z mango i żelowanymi wiśniami
Czekoladowe brownie podane z musem wiśniowym i owocami

Bufet Zimny

Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Terrina z grillowanej cukinii faszerowana wędzonym łososiem i serem
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Vol-au vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące (1 do wyboru)

Pieczeń huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym

2 Danie gorące (1 do wyboru)

Boczek rolowany w aromacie ziół podany z gratin ziemniaczanym i karmelizowanym w miodzie i occie z balsamicznym burakiem
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z fasolką szparagową i puree chrzanowym

3 Danie gorące (1 do wyboru)

Schab pieczony z pangrattato ziołowym, kluseczkami ziemniaczanymi i gotowanymi warzywami
Roladka z kurczaka faszerowana warzywami z sosem tymiankowym, opiekanymi ziemniakami i surówką colesław

4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Ragu z indyka z kurkami
Klasyczny Strogonow

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up

Dodatkowo

Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie

- Wino białe/czerwone 0.75l - 60 zł
- Wódka 0.5l Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz - 70 zł / inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie
- Opłata serwisowa za wnoszony alkohol/wino, wódka - 1000 zł
- Opłata serwisowa za wnoszony kolorowy alkohol - 500 zł niezależnie od ilości butelek
- Bar z profesjonalną obsługą barmańską - 1000 zł, cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków
- W przypadku własnego barmana serwis szkła - 500 zł
- Lód do drinków - 500 zł

Pakiet alkoholowy

Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 80 zł/osoba

Pakiet All Inclusive

Tort weselny oraz ciasto w formie bufetu
Alkohol nielimitowany: wino białe i czerwone
Wódka do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 115 zł/ os.

Tradycyjny stół wiejski

Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 2500 zł
dla 100 osób - 3500 zł

Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 19,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 350,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 450,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 56,00 zł/os

Bufet deserowy

Makaroniki (2 rodzaje)
Słoneczka orzechowe
Łódeczki z malinami/jagodami
Ptyś na patyku
Czekoladowe słodkości z malinką
Deserki serduszka
Kruche babeczki z owocami
Kubeczki jogurtowe
Deserki serduszka
Białe beziki
Cena: 2200 zł

Bufet minideserów jednoporcjowych

Cena: 1200 zł/120 szt

Fontanna czekoladowa z dodatkami

Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł

Bufet Amerykański

Burgery wołowe z sosem czosnkowym
Burgery drobiowe z sosem paprykowym
Sałatka Cobb
Sałatka Waldorf
Krążki cebulowe z sosem czosnkowym i bbq
Kanapka klubowa
Taco z warzywami
Nachosy z salsą i guacamole
Sałatka krabowa King of Salads
Dla 50 osób - 2500zł
Dla 100 osób - 3900zł

Bufet Włoski

Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Kompozycja tradycyjnych włoskich serów i wędlin
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Mini panini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 2500 zł
Cena bufet dla 100 os: 3900 zł
Istnieje możliwość przygotowania innego bufetu tematycznego według ustaleń indywidualnych.

Menu

Masz pytania? Chcesz zarezerwować pobyt?

Zadzwoń, chętnie doradzimy! RECEPCJA33 432 22 02/ 697 697 120

 
LUB NAPISZ DO NAS

Zapisz się na newsletter

Od czasu do czasu przeslemy informacje o promocjach i kody rabatowe dla Ciebie!

Newsletter dostępny już wkrótce.

Kontakt

ul. Wadowicka 169 a, Inwałd
34-120 Andrychów
33 432 22 02/ 697 697 120 E:


Bank PKO BP S.A.
PL 96 1020 2430 0000 8202 0044 7268

Docenili nas

Akceptujemy

Restauracja Mickiewicza

Zapraszamy także do naszej drugiej restauracji w centrum Andrychowa.

Zobacz
Copyright by ParkHotel Łysoń 2018, All Rights Reserved

Znajdź nas

  • Facebook Facebook
  • Instagram Instagram
  • Pinterest Pinterest
  • Twitter Twitter
  • YouTube YouTube
  • Praca
  • Polityka prywatności
REALIZACJA: 702 CREATION