Sprawdź termin

Znajdź nas

  • Facebook Facebook
  • Instagram Instagram
  • Pinterest Pinterest
  • Twitter Twitter
  • YouTube YouTube
Sprawdź termin
+33 432 22 02 |  697 697 120
  • Hotel
    • O nas
    • Pokoje
    • Aktualności
    • Dla dzieci
    • Odwiedzili nas
    • Rekomendacje
    • Standardy Ochrony Osób Małoletnich
    • Regulamin
    • Polityka prywatności
  • Oferta
    • Pakiety pobytowe i oferty specjalne
    • Oferta szkolna
  • Restauracja
    • Restauracja Champs
    • Menu
    • Catering
    • Restauracja Mickiewicza
  • Przyjęcia
    • Komunie
    • Przyjęcia okolicznościowe
    • Studniówki
  • Wesela
    • Nasze sale
    • Menu weselne
    • Ślub w plenerze
    • Poradnik ślubny
    • Promocje
    • Usługi dodatkowe
    • Targi ślubne
  • Konferencje
    • Sale konferencyjne
    • Pakiety konferencyjne
    • Atrakcje konferencyjne
    • Pikniki
    • Zaufali nam
  • SPA
    • Cennik SPA
    • SPA dla dwojga
  • Atrakcje
  • Galeria
  • Kontakt
Strona główna Wesela Menu weselne

Menu weselne

Menu I - 310zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Zupa

Tradycyjny rosół z makaronem

Danie główne

Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach

Bufet Zimny

Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa

1 Danie gorące

Wieprzowina po węgiersku

2 Danie gorące

Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym

3 Danie gorące

Barszcz czerwony z krokietem

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up

Menu 2 – 360zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.

Zupa

Rosół z makaronem

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczona pałka z kurczaka w sosie BBQ
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00 zł/os

Deser (do wyboru 1 z 2)

Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną

Bufet Zimny

Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź z cebulą zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące

Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku

2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)

Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus

3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP

Menu 3 - 390zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Zupa (1 do wyboru)

Trdaycyjny rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Rolada z kurczaka faszerowana bekonem
Tradycyjny kotlet de' volaille z masłem
Panierowana sakiewka ze schabu faszerowana serem i szynką
Ziemniaki gotowane z masłem i koprem
Surówka z buraków
Mizeria
Surówka pomidorowo-porowa z sosem jogurtowym
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os

Deser (1 do wyboru)

Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Beza podana z kremem mascarpone, polana sosem mango z dodatkiem szałwi

Bufet Zimny

Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka z włoskimi pirożkami tortellini i salsą
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribisch
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące (1 do wyboru)

Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Bitki wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi

2 Danie gorące (1 do wyboru)

Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratine i karmelizowanymi warzywami z pieca
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i marchewką glazurowaną z dodatkiem sweet chilli

3 Danie gorące (1 do wyboru)

Zrazy w sosie grzybowym z kluseczkami ziemniaczanymi i modrą kapustą
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi

4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Bogracz z kurczaka

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP

Menu 4 - 460zł

W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia

Przystawka (1 do wyboru)

Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Hummus z ziołową grzanką z oliwą i chipsami warzywnymi

Zupa (1 do wyboru)

Tradycyjny rosół z makaronem
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym

Danie główne / 3 mięsa do wyboru*

Tradycyjny kotlet schabowy
De'volaille z masłem ziołowym
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Duszony karczek marynowany w winie i ziołach
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os

Deser (1 do wyboru)

Kawowa Panna cotta z musem śliwkowym i posypką korzenną
Granita z mango i żelowanymi wiśniami
Czekoladowe brownie podane z musem wiśniowym i owocami

Bufet Zimny

Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Terrina z grillowanej cukinii faszerowana wędzonym łososiem i serem
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Vol-au vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Kosz pieczywa
Patera owoców

1 Danie gorące (1 do wyboru)

Pieczeń huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym

2 Danie gorące (1 do wyboru)

Boczek rolowany w aromacie ziół podany z gratin ziemniaczanym i karmelizowanym w miodzie i occie z balsamicznym burakiem
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z fasolką szparagową i puree chrzanowym

3 Danie gorące (1 do wyboru)

Schab pieczony z pangrattato ziołowym, kluseczkami ziemniaczanymi i gotowanymi warzywami
Roladka z kurczaka faszerowana warzywami z sosem tymiankowym, opiekanymi ziemniakami i surówką colesław

4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny

Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Ragu z indyka z kurkami
Klasyczny Strogonow

Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych

kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up

Dodatkowo

Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie

- Wino białe/czerwone 0.75l - 60 zł
- Wódka 0.5l Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz - 70 zł / inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie
- Opłata serwisowa za wnoszony alkohol/wino, wódka - 1000 zł
- Opłata serwisowa za wnoszony kolorowy alkohol - 500 zł niezależnie od ilości butelek
- Bar z profesjonalną obsługą barmańską - 1000 zł, cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków
- W przypadku własnego barmana serwis szkła - 500 zł
- Lód do drinków - 500 zł

Pakiet alkoholowy

Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 80 zł/osoba

Pakiet All Inclusive

Tort weselny oraz ciasto w formie bufetu
Alkohol nielimitowany: wino białe i czerwone
Wódka do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 115 zł/ os.

Tradycyjny stół wiejski

Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 2500 zł
dla 100 osób - 3500 zł

Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 19,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 350,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 450,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 56,00 zł/os

Bufet deserowy

Makaroniki (2 rodzaje)
Słoneczka orzechowe
Łódeczki z malinami/jagodami
Ptyś na patyku
Czekoladowe słodkości z malinką
Deserki serduszka
Kruche babeczki z owocami
Kubeczki jogurtowe
Deserki serduszka
Białe beziki
Cena: 2200 zł

Bufet minideserów jednoporcjowych

Cena: 1200 zł/120 szt

Fontanna czekoladowa z dodatkami

Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł

Bufet Amerykański

Burgery wołowe z sosem czosnkowym
Burgery drobiowe z sosem paprykowym
Sałatka Cobb
Sałatka Waldorf
Krążki cebulowe z sosem czosnkowym i bbq
Kanapka klubowa
Taco z warzywami
Nachosy z salsą i guacamole
Sałatka krabowa King of Salads
Dla 50 osób - 2500zł
Dla 100 osób - 3900zł

Bufet Włoski

Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Kompozycja tradycyjnych włoskich serów i wędlin
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Mini panini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 2500 zł
Cena bufet dla 100 os: 3900 zł
Istnieje możliwość przygotowania innego bufetu tematycznego według ustaleń indywidualnych.

Menu

Masz pytania? Chcesz zarezerwować pobyt?

Zadzwoń, chętnie doradzimy! RECEPCJA33 432 22 02 697 697 120

 
LUB NAPISZ DO NAS

Zapisz się na newsletter

Od czasu do czasu przeslemy informacje o promocjach i kody rabatowe dla Ciebie!

Newsletter dostępny już wkrótce.

Kontakt

ul. Wadowicka 169 a, Inwałd
34-120 Andrychów
33 432 22 02 697 697 120 E:


Bank PKO BP S.A.
PL 96 1020 2430 0000 8202 0044 7268

Docenili nas

Akceptujemy

Restauracja Mickiewicza

Zapraszamy także do naszej drugiej restauracji w centrum Andrychowa.

Zobacz
Copyright by ParkHotel Łysoń 2018, All Rights Reserved

Znajdź nas

  • Facebook Facebook
  • Instagram Instagram
  • Pinterest Pinterest
  • Twitter Twitter
  • YouTube YouTube
  • Praca
  • Polityka prywatności
REALIZACJA: 702 CREATION