Menu I - 290zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne
Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa
1 Danie gorące
Wieprzowina po węgiersku
2 Danie gorące
Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym
3 Danie gorące
Barszcz czerwony z krokietem
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Menu 2 – 330zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczona pałka z kurczaka w sosie BBQ
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00 zł/os
Deser (do wyboru 1 z 2)
Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź z cebulą zaprawioną w śmietanie
Śledzie marynowane w czerwonej cebuli z gorczycą
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące
Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku
2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)
Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus
3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 3 - 360zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa (1 do wyboru)
Rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Rolada z kurczaka faszerowana
bekonem
Tradycyjny kotlet de volaille z masłem
Pieczony udziec drobiowy
Pieczona pałka drobiowa w sosie BBQ
Ziemniaki opiekane
Kluska śląska
Ziemniaki gotowane z masłem i koprem
Surówka z buraków
Mizeria
Surówka pomidorowo-porowa z sosem jogurtowym
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Zimna płyta
Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem i ogórkiem kiszonym
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribiche
Sos salsa
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Bitki wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratin i brokułami
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i gotowanymi warzywami
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Zrazy w sosie grzybowym z kluseczkami ziemniaczanymi i modrą kapustą
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi
4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Flaczki wadowickie
Bogracz z kurczaka
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 4 - 420zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Przystawka (1 do wyboru)
Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Zupa (1 do wyboru)
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Tradycyjny rosół z makaronem
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
De volaille z masłem ziołowym
Rolada schabowa po staropolsku faszerowana wątróbką i śliwką suszoną
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Kawowa Panna cotta z musem
śliwkowym i posypką korzenną
Nugat lodowy z bakaliami
Granitą z mango i żelowanymi wiśniami
Zimna płyta
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Galantyna z sandacza
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Vol-au vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Sos czosnkowy zagęszczony żółtkiem
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z puree chrzanowym i fasolką szparagową
Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Pierś z kaczki z sosem wiśniowym, morelami w białym winie i szparagami
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z gnocchi ziołowym i purée chrzanowym
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Ragu z indyka z kurkami
Flaczki wadowickie
4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Forszmak krakowski
Klasyczny Strogonow
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Dodatkowo
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie
Wino białe/czerwone 0.75l - 60zł
Wódka 0.5l Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz - 70zł
/ inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie
Opłata serwisowa za wnoszony alkohol/wino, wódka - 700zł
Opłata serwisowa za wnoszony kolorowy alkohol - 500zł niezależnie od ilości butelek
Bar z profesjonalną obsługą barmańską - 1000zł
cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków
W przypadku własnego barmana serwis szkła - 200zł
Lód do drinków - 200zł
Pakiet alkoholowy
Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena 75 zł/osoba
Tradycyjny stół wiejski
Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 1900 zł
dla 100 osób - 2900 zł
Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 15,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 350,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 450,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 42,00 zł/os
Bufet deserowy
Makaroniki (2 rodzaje)
Słoneczka orzechowe
Łódeczki z malinami/jagodami
Czekoladowe słodkości z malinką
Kruche babeczki z owocami
Ptyś na patyku
Kubeczki jogurtowe
Deserki serduszka
Białe beziki
Cena: 1900 zł
Bufet minideserów jednoporcjowych
Cena: 1200 zł/120 szt
Fontanna czekoladowa z dodatkami
Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł
Bufet Amerykański
Burgery wołowe z sosem czosnkowym
Burgery drobiowe z sosem paprykowym
Sałatka Cobb
Sałatka Waldorf
Krążki cebulowe z sosem czosnkowym i bbq
Kanapka klubowa
Taco z warzywami
Nachosy z salsą i guacamole
Sałatka krabowa King of Salads
Dla 50 osób - 1900zł
Dla 100 osób - 2900zł
Bufet Włoski
Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Minipanini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 1500 zł
Cena bufet dla 100 os: 2500 zł
Istnieje możliwość przygotowania innego bufetu
tematycznego według ustaleń indywidualnych.