Menu I - 190zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne
Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa
1 Danie gorące
Wieprzowina po węgiersku
2 Danie gorące
Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym
3 Danie gorące
Barszcz czerwony z diablotką z ciasta francuskiego
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Menu 2 – 250zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczone pałki
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00 zł/os
Deser (do wyboru 1 z 2)
Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną
Zimna płyta
Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Śledź marynowany w czerwonej cebuli
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące
Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku
2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)
Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus
3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 3 - 280zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa (1 do wyboru)
Rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Tradycyjny kotlet de volaille z masłem
Pieczony udziec drobiowy
Pieczona pałka drobiowa w sosie BBQ
*dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Zimna płyta
Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka ziemniaczana z prażonym boczkiem i ogórkiem kiszonym
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribiche
Sos salsa
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Zrazy wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratin i brokułami
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i gotowanymi warzywami
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Karczek pieczony w ziołach podawany z ziemniakami gotowanymi i sałatką ogórkową
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi
4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Flaczki wadowickie
Bogracz z kurczaka
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 4 - 340zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Przystawka (1 do wyboru)
Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Zupa (1 do wyboru)
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Tradycyjny rosół z makaronem
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
De volaille z masłem ziołowym
Rolada schabowa po staropolsku faszerowana wątróbką i śliwką suszoną
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 5,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Anyżowa panna cotta na puree gruszkowym z chili i żelem cynamonowym
Nugat lodowy z bakaliami
Granitą z mango i żelowanymi wiśniami
Zimna płyta
Sałatka z palonym kozim serem, wiśniami i kruszonką miodową
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie miniprzekąsek
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Galantyna z sandacza
Pasztet pieczony przez szefa kuchni
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Vol-au-vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Sos czosnkowy zagęszczony żółtkiem
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczeń huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z purée ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
Filet z dorsza na purée z selera z sosem pomarańczowym
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Pierś z kaczki z sosem wiśniowym, morelami w białym winie i szparagami
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z fasolką szparagową i purée chrzanowym
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Ragu z indyka z kurkami
Flaczki wadowickie
4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Forszmak krakowski
Klasyczny Strogonow
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Dodatkowo
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie
Wino białe/czerwone 0,75 l od 40 zł
Wódka czysta 0,5 l od 45 zł
/Inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie/
Opłata serwisowa za wnoszony alkohol niezależnie od liczby butelek:
wino, wódka 700 zł
kolorowy alkohol 500 zł
Bar z profesjonalną obsługą barmańską 1000 zł
/cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków/
W przypadku własnego barmana, serwis szkła 200 zł
wypożyczenie szkła dla barmana 400 zł
lód do drinków 150 zł
Pakiet alkoholowy
Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Wyborowa, Bols, Żubrówka Biała/
Piwo lane Tyskie
Cena 45 zł/osoba
Tradycyjny stół wiejski
Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 1100 zł
dla 100 osób - 1900 zł
Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 12,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 170,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 200,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 26,00 zł/os
Bufet deserowy
Fontanna czekoladowa – oryginalna belgijska czekolada (3 kg) do wyboru: biała, mleczna lub deserowa
Owoce filetowane – ananas, truskawka, kiwi, arbuz, winogrono, brzoskwinia, melon
Pianki, bezy, ptysie, rureczki deserowe, biszkopty, żelki, wafelki
Desery jednoporcjowe: czekoladowy, adwokatowy, malinowy, sernik na zimno
Orzeźwiająca lemoniada owocowa
Cena: 1600 zł
Bufet minideserów jednoporcjowych
Smaki:
czekoladowy
adwokatowy
malinowy
sernik na zimno
Cena: 800 zł/120 szt
Fontanna czekoladowa z dodatkami
Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł
Bufet włoski
Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Minipanini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 1500 zł
Cena bufet dla 100 os: 2500 zł