Menu I - 310zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa
Tradycyjny rosół z makaronem
Danie główne
Pieczony schab faszerowany suszonymi pomidorami i mozzarellą
Purée selerowo-ziemniaczane
Marchew glazurowana w cytrusach
Bufet Zimny
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Sałatka grecka z fetą i oliwkami
Tortille faszerowane warzywami
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledź marynowany w oleju
Salsa pomidorowa
Kosz pieczywa
1 Danie gorące
Wieprzowina po węgiersku
2 Danie gorące
Filet z kurczaka faszerowany warzywami w aromacie czosnku podawany z sosem serowym, kluseczkami ziemniaczanymi i warzywami w maśle ziołowym
3 Danie gorące
Barszcz czerwony z krokietem
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Menu 2 – 360zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia.
Zupa
Rosół z makaronem
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada staropolska
Pieczony schab w sosie
Panierowany filet drobiowy w chrupiącej panierce
Rolada z kurczaka
Pieczona pałka z kurczaka w sosie BBQ
Pieczony udziec
Ziemniaki w aromacie klarowanego masła i kopru
Smażone kuleczki ziemniaczane
Buraczki zaprawiane jabłkiem
Surówka z białej kapusty (colesław)
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00 zł/os
Deser (do wyboru 1 z 2)
Puchar lodowy z sosem owocowym
Panna cotta z sosem malinowym i kruszonką korzenną
Bufet Zimny
Tradycyjna sałatka warzywna
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, ananasem, świeżymi warzywami i sosem orientalnym
Tortilla z warzywami
Śledź z cebulą zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek regionalnych wędlin i serów
Sos czosnkowy
Sos paprykowy
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące
Filet zapiekany pod pierzynką orzechowo-serową z pieczonymi warzywami i ryżem po kreolsku
2 Danie gorące (do wyboru 1 z 2)
Rolada wieprzowa z musem grzybowym i ciemnym sosem z kluską śląską i modrą kapustą
Pieczony filet z miruny z sosem cytrynowym, podany na gotowanych warzywach w maśle czosnkowym z kaszą kuskus
3 Danie gorące (do wyboru 1 z 3) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem
Żur staropolski z białą kiełbasą
Kwaśnica przyrządzana na żeberku wędzonym
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 3 - 390zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Zupa (1 do wyboru)
Trdaycyjny rosół z makaronem
Toskańska zupa pomidorowa z warzywami
Krem z białych warzyw z oliwą ziołową i grzankami
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
Rolada z wołowiny z ogórkiem kiszonym i musztardą
Pieczony schab w ciemnym sosie
Rolada z kurczaka faszerowana
bekonem
Tradycyjny kotlet de' volaille z masłem
Panierowana sakiewka ze schabu faszerowana serem i szynką
Ziemniaki gotowane z masłem i koprem
Surówka z buraków
Mizeria
Surówka pomidorowo-porowa z sosem jogurtowym
*dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Mus mascarpone z sosem czekoladowym i sezonowymi owocami
Lody melba z sosem malinowym
Beza podana z kremem mascarpone, polana sosem mango z dodatkiem szałwi
Bufet Zimny
Śledź po japońsku
Ryba opiekana w zalewie octowej
Galaretki wieprzowe
Tymbaliki drobiowe
Półmisek pieczonych mięs i wędlin
Pasztet pieczony z sosem żurawinowym
Sałatka z włoskimi pirożkami tortellini i salsą
Mix sałat z pieczonymi warzywami z plastrami pieczonej wieprzowiny w sosie musztardowym
Słona tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym
Sos gribisch
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczone udko z kaczki podawane z kluseczkami ziemniaczanymi i czerwoną kapustą w sosie porzeczkowym
Bitki wieprzowe w sosie myśliwskim z placuszkami ziemniaczanymi i buraczkami duszonymi
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowana warzywami z ciemnym sosem podana z ziemniaki gratine i karmelizowanymi warzywami z pieca
Pieczony filet z dorsza z sosem porowo-śmietanowym podawany z ryżem i marchewką glazurowaną z dodatkiem sweet chilli
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Zrazy w sosie grzybowym z kluseczkami ziemniaczanymi i modrą kapustą
Pieczony filet z indyka z sosem morelowo- musztardowym, perłową kaszą kuskus i gotowanymi warzywami sezonowymi
4 Danie gorące (1 do wyboru) - w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z pasztecikiem z ciasta francuskiego
Żur staropolski z białą kiełbasą
Bogracz z kurczaka
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7UP
Menu 4 - 460zł
W cenie powitanie chlebem i solą, wino musujące dla Gości weselnych oraz kieliszki do rozbicia
Przystawka (1 do wyboru)
Tatar z łososia na grzance razowej z coulis z suszonych pomidorów
Galantyna drobiowa na sosie romesco z pudrem z czarnych oliwek
Hummus z ziołową grzanką z oliwą i chipsami warzywnymi
Zupa (1 do wyboru)
Tradycyjny rosół z makaronem
Rosół królewski z pulpecikami drobiowymi
Cappuccino z kalafiora z oliwą truflową
Krem z białych warzyw z kwaśną śmietaną i chipsem razowym
Danie główne / 3 mięsa do wyboru*
Tradycyjny kotlet schabowy
De'volaille z masłem ziołowym
Pieczony schab w ciemnym sosie
Filet z kurczaka faszerowany bekonem i serem
Udko z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i mozzarellą
Duszony karczek marynowany w winie i ziołach
Ziemniaki z aromacie kopru i masła
Gnocchi
Mizeria
Surówka buraczana zaprawiana jabłkiem
Bukiet jarzyn z masłem czosnkowym
* dodatkowy rodzaj mięsa 15,00zł/os
Deser (1 do wyboru)
Kawowa Panna cotta z musem
śliwkowym i posypką korzenną
Granita z mango i żelowanymi wiśniami
Czekoladowe brownie podane z musem wiśniowym i owocami
Bufet Zimny
Śledź pod puszystą cebulką zaprawioną w śmietanie
Galaretki wieprzowe
Terrina z grillowanej cukinii faszerowana wędzonym łososiem i serem
Półmisek pieczonych mięs i regionalnych wędlin
Rostbef pieczony z sosem chrzanowym i rukolą
Pasztet pieczony przez Szefa Kuchni
Sałatka z palonym kozim serem, wiśnie i kruszonka miodowa
Sałatka z ziemniakiem, kaczką, pancettą, marynowaną cebulą z sosem majonezowym z musztardą francuską
Quiche Lorraine w formie mini przekąsek
Vol-au vent z ciasta francuskiego z farszem (łososiowym, czosnkowym, szynkowym)
Sos żurawinowy
Kosz pieczywa
Patera owoców
1 Danie gorące (1 do wyboru)
Pieczeń huzarska w delikatnym sosie rozmarynowym z puree ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi
Filet z dorsza na puree z selera z sosem pomarańczowym
2 Danie gorące (1 do wyboru)
Boczek rolowany w aromacie ziół podany z gratin ziemniaczanym i karmelizowanym w miodzie i occie z balsamicznym burakiem
Pieczeń cielęca z sosem pieprzowym z fasolką szparagową i puree chrzanowym
3 Danie gorące (1 do wyboru)
Schab pieczony z pangrattato ziołowym, kluseczkami ziemniaczanymi i gotowanymi warzywami
Roladka z kurczaka faszerowana warzywami z sosem tymiankowym, opiekanymi ziemniakami i surówką colesław
4 Danie gorące (1 do wyboru) – w formie bufetu 2 godziny
Barszcz czerwony z krokietem, kapuśniaczkiem lub pasztecikiem z ciasta francuskiego
Ragu z indyka z kurkami
Klasyczny Strogonow
Nielimitowany pakiet napojów bezalkoholowych
kawa
herbata
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
napoje gazowane Pepsi, Mirinda, 7Up
Dodatkowo
Serwis alkoholi oraz usługi barmańskie
- Wino białe/czerwone 0.75l - 60 zł
- Wódka 0.5l Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz - 70 zł
/ inne alkohole dostępne po indywidualnej wycenie
- Opłata serwisowa za wnoszony alkohol/wino, wódka - 1000 zł
- Opłata serwisowa za wnoszony kolorowy alkohol - 500 zł niezależnie od ilości butelek
- Bar z profesjonalną obsługą barmańską - 1000 zł,
cena nie obejmuje alkoholi oraz dodatków
- W przypadku własnego barmana serwis szkła - 500 zł
- Lód do drinków - 500 zł
Pakiet alkoholowy
Wino białe lub czerwone
Wódka /do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 80 zł/osoba
Pakiet All Inclusive
Tort weselny oraz ciasto w formie bufetu
Alkohol nielimitowany: wino białe i czerwone
Wódka do wyboru: Bocian Biały, Ogiński, Adam Mickiewicz
Piwo lane Tyskie
Cena: 115 zł/ os.
Tradycyjny stół wiejski
Pieczony pasztet domowy
Szynka wieprzowa z ratką
Kiełbasa wiejska
Kiełbasa biała
Pasztetowa biała
Boczek wędzony
Salceson wiejski
Kaszanka
Baleron
Kabanos
Grzybki marynowane
Pikle
Wybór serów
Smalczyk z cebulką
Ogórki kiszone
Chrzan
Musztarda
Chleb wiejski
dla 50 osób - 2500 zł
dla 100 osób - 3500 zł
Do stołu wiejskiego proponujemy:
Bigos staropolski 19,00 zł/os
Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulą 100 szt / 350,00 zł
Pierogi z mięsem 100 szt / 450,00 zł
Płonący udziec wieprzowy serwowany na sali przez kucharza z kapustą zasmażaną oraz ziemniaczki pieczone w mundurkach 56,00 zł/os
Bufet deserowy
Makaroniki (2 rodzaje)
Słoneczka orzechowe
Łódeczki z malinami/jagodami
Ptyś na patyku
Czekoladowe słodkości z malinką
Deserki serduszka
Kruche babeczki z owocami
Kubeczki jogurtowe
Deserki serduszka
Białe beziki
Cena: 2200 zł
Bufet minideserów jednoporcjowych
Cena: 1200 zł/120 szt
Fontanna czekoladowa z dodatkami
Oryginalna belgijska czekolada – biała, mleczna lub deserowa do wyboru
Owoce filetowane
Pianki, bezy, ptysie, rureczki, biszkopty, wafelki
Cena: 1200 zł
Bufet Amerykański
Burgery wołowe z sosem czosnkowym
Burgery drobiowe z sosem paprykowym
Sałatka Cobb
Sałatka Waldorf
Krążki cebulowe z sosem czosnkowym i bbq
Kanapka klubowa
Taco z warzywami
Nachosy z salsą i guacamole
Sałatka krabowa King of Salads
Dla 50 osób - 2500zł
Dla 100 osób - 3900zł
Bufet Włoski
Sałatka z kluseczek gnocchi z pieczoną papryką i pesto ziołowym
Kompozycja tradycyjnych włoskich serów i wędlin
Minipizza capriccioso
Aromatyczne pomidory z mozzarellą
Mini panini z szynką i rukolą
Bruschetta zapiekana z pastą pomidorowo-ziołową
Frittata z wędzoną rybą i warzywami
Kompozycja sałat z dodatkami (sosy i oliwy smakowe, oliwki, kapary, ser feta, pikle, wybór warzyw)
Cena bufetu dla 50 os: 2500 zł
Cena bufet dla 100 os: 3900 zł
Istnieje możliwość przygotowania innego bufetu
tematycznego według ustaleń indywidualnych.